Стало відомо, які дороги та мости планують відремонтувати в Києві цього року: перелік
Фото: КМДА

У Києві цього року планують відремонтувати низку ключових інфраструктурних об’єктів. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі телеканалу "Київ".

Він зазначив, що всі роботи на Шулявській розв'язці мають бути завершені в середині 2024 року. За словами Кандибора, цього року буде облаштований підземний перехід з урахуванням потреб маломобільного населення з ліфтами, проведуть процедуру демонтажу 5-го цеху "Більшовика" та займуться прокладанням шляхів з'їзду.

Також у 2023 році мають закінчити ремонтувати такі дороги: проспект Івасюка (колишня назва — Героїв Сталінграда), вулицю Скоропадського (колишня назва — Льва Толстого) з ремонтом шляхопроводу біля залізниці, вулицю Шумського, Трускавецьку, Татарську, Ентузіастів.

Зокрема, наприкінці року відремонтують кільцеву дорогу в сторону Одеської траси.

"Цьогоріч ми ремонтуємо Кільцеву дорогу в сторону Житомира, на повороті на Одесу. Це велика ділянка, капітальний ремонт уже триває. Цього року він буде завершений. Це велика транспортна артерія — об'їзд навколо міста. Будуть прокладені верхні шари асфальту, спорудять нові наземні переходи", — каже Руслан Кандибор.

Також у жовтні 2023 року закінчать будувати об’їзну дорогу від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. Наразі триває третя черга будівництва цієї ділянки, а надалі вона стане новою кільцевою дорогою.

"Вже є проєкти в Укравтодорі, Мінінфраструктури та бачення побудови через Дніпро наземного чи підземного тунелю, який буде обходити Київ та виходити на лівий берег річки", — додає директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Зокрема до кінця року планують відремонтувати три мости у Києві.

"Минулого року на Південному мосту було замінено 18 деформаційних швів, цього року проводяться такі ж роботи. Через те, що міст є обмеженим для руху транспорту, є можливість виконати повноцінний поточний ремонт", — зазначив Кандибор.

Такі самі роботи відбудуться і на Північному мосту. Через середню завантаженість транспортом на 300 % там ремонтуватимуть асфальтове покриття. Також проводитимуть ремонт мосту на Олени Теліги, оскільки він вже в аварійному стані, каже Руслан Кандибор.