У Києві на вулиці Прирічній за ніч вирубали 60 дерев, ймовірно, для будівництва паркінгу
Фото: Парк Прирічна

На вулиці Прирічній, що на Оболоні, невідомі вночі вирізали 60 дерев. Про це повідомляють активісти організації "Парк Прирічна".

Активісти, які виступають за створення парку на вулиці Прирічній, припускають, що вирубка проводиться або для облаштування проїзду для будівництва паркінгу, або під якісь інші будівлі чи споруди.

Фото: Парк Прирічна
Фото: Парк Прирічна

Як стверджують активісти, про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія. На вирубку немає обов'язкового документа, який видає КО "Київзеленбуд", а саме "Акта зносу зелених насаджень".

Фото: Парк Прирічна
Фото: Парк Прирічна

"Якби вирубка відбувалась за законом, то експерти б оцінили кожне дерево, а той, хто замовив вирубку, оплатив відшкодування в бюджет міста. Але замість законного шляху, злодії вночі спилюють дерева, присипають значну частину землею та одразу вивозять стовбури", — додають активісти.

Фото: Парк Прирічна
Фото: Парк Прирічна

Активісти вже готують відповідні звернення.

Вони закликали КО "Київзеленбуд" надати саджанці, та оголосили, що наступної суботи громада парку Прирічна висадить їх на місці загиблих дерев.

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що на Оболоні до кінця року завершать зведення пішохідного мосту та облаштування острова Оболонський. Саме для комфорту гостей цієї рекреаційної зони, за його словами, в іншому кінці набережної збудують паркінг на Прирічній. На його будівництво з бюджету Києва виділять 120 млн гривень.