У Києві відкриють інтерактивну виставку, присвячена українському фільму "Довбуш"
Кадр з фільму 'Довбуш'

12 вересня в Національній академії мистецтв України творці пригодницько-історичного фільму "Довбуш" на чолі з режисером Олесем Саніним відкриють інтерактивну виставку, присвячену своїй кінороботі.

На виставці будуть представлені відео й фото залаштунків стрічки, костюми та їхні ескізи, реквізит, декорації, оригінали розкадрувань. Зокрема, відвідувачів долучать до активностей та ознайомлять з різними етапами кіновиробництва.

Окрім постійної експозиції упродовж місяця на всіх охочих чекають закриті творчі зустрічі, екскурсії та майстер-класи за участю членів команди "Довбуша", які розкриватимуть свої професійні секрети й ділитимуться інсайдами.

"Для фільму "Довбуш" руками десятків художників кіно й сотнями майстрів був створений цілий світ. Декорації, костюми, зброя і прикраси, ескізи й сторіборди, фото та відеолітопис залаштунків. Той, хто відвідає виставку, сподіваюсь, встигне побачити та відчути ту любов і відданість, з якими ми знімали історію, що нас надихала", — коментує режисер фільму Олесь Санін.

Виставка триватиме до 10 жовтня включно. Вхід вільний.

"Довбуш", що стартував у прокаті 24 серпня 2023 року, вважається наймасштабнішим українським фільмом сьогодення за кількістю залучених акторів масових сцен, каскадерів, реконструкторів і локацій. Його бюджет становить 120 млн грн.

Події фільму відбуваються в Карпатах на початку XVIII століття. Сюжет розгортається навколо повстання опришків проти польської шляхти. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості.