В Києві відкрили виставку скарбів, які врятували від грабіжників та контрабандистів — фото
Фото: МКІП

15 серпня в Національному музеї історії України відкрилась виставка врятованих археологічних скарбів. Подію присвятили професійному святу українських археологів, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

Серед експонатів, які можна побачити на виставці, оздоблений сріблом пояс середини 3 століття, що пов'язаний із військовою культурою давніх германців; слов'янський скарб 6–7 століття з берегів річки Рось; скарб 3–2 тисячоліть до н.е. доби бронзи з Тернопільщини.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

Вперше для широкої публіки продемонстровано колекцію скляного давньоримського посуду, набір давньогрецьких шоломів, колекцію античної червонофігурної кераміки та теракотової скульптури з Криму, скарби доби бронзи, речі з давніх воїнських поховань, амуніцію римських легіонерів, зброю гунів, прикраси слов’ян, гривні часів Київської Русі та багато іншого.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

Більшість експонатів були вилучені правоохоронцями в межах кримінальних проваджень. Проблема незаконного обігу та вивезення археологічних скарбів з України особливо загострилася після початку широкомасштабної війни Росії проти України.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

Виставка працюватиме протягом місяця, щодня, з 10:00 до 18:00. Адреса музею — вулиця Володимирська, 2.

Фото: МКІП
Фото: МКІП
Фото: МКІП
Фото: МКІП