У Києві реконструювали будинок 1881 року на Софіївській — фото
Фото: Balbek Bureau

У Києві, на вулиці Софіївській архітектурна студія Balbek Bureau реконструювала будівлю 19 століття.Тут відкрився Sophia Hotel Kyiv. Про це бюро повідомило у своєму Instagram.

Зазначається, що будинок 1881 року перебував у занедбаному стані та потребував відновлення. Оскільки за перші стадії реконструкції відповідали інші фахівці, спеціалісти з Balbek Bureau виконували роботи з відновлення та дизайну інтер’єру.

Фото:  Balbek Bureau
Фото: Balbek Bureau

Викликом стала відсутність прямих кутів у приміщеннях, що є типовим для старих цегляних будівель. Команді архітекторів довелося допрацьовувати окремо кожен кут, щоб задати певну геометрію споруди.

Фото: Balbek Bureau
Фото: Balbek Bureau

З фасаду зняли нашарування фарби різних кольорів і періодів. Традиційну для київських будівель того періоду жовту цеглу залишили оголеною.

Рідний цоколь був частково втрачений під час реконструкції вулиці. Тому вирішили розробити індивідуальне облицювання з бетонних фігурних елементів з кам’яною крихтою.

Фото: Balbek Bureau
Фото: Balbek Bureau

Також архітектори навмисне зробили прибудову зі сходовим майданчиком і ліфтом у сучасному стилі, щоб не конкурувати з історичною цінністю основної частини будівлі.