У Києві створили Музей фрагментів війни Росії проти України
Фото: Музей фрагментів війни

У Києві запустили проєкт "Музей фрагментів війни" з артефактами, зібраними за понад рік повномасштабного вторгнення.

Це і дитяча іграшка, знайдена після прильоту ракети, і уламок знищеної "Мрії". У межах проєкту ініціатори організовують експедиції на місця трагедій та деокуповані території, де вони знайомляться з історіями людей та шукають артефакти.

Фото: Музей фрагментів війни
Фото: Музей фрагментів війни
Фото: Музей фрагментів війни
Фото: Музей фрагментів війни

Кожен артефакт є предметом в епоксидній смолі у формі куба. До нього додають історію цієї речі.

Організатори таким чином хочуть привернути увагу до війни в Україні через створення кубів з артефактами війни. Проєкт народився з бажання дати голос цивільним, які постраждали від російського вторгнення. Кожен кубик – це історія виживання, яка відображає особистий досвід тих, хто постраждав від війни, йдеться в описі до проєкту.

Музей наразі працює як онлайн-платформа, на ній поки розміщено десять артефактів, які невдовзі продадуть на аукціоні. Таким чином планують збути 300 об’єктів.

Мета команди – зібрати від 1 до 10 мільйонів доларів США на підтримку дітей загиблих воїнів та мешканців регіонів, які постраждали від війни. Усі отримані кошти будуть спрямовані на підтримку трьох фондів гуманітарної допомоги, а щомісячні звіти про зібрані та перераховані кошти публікуватимуться на сайті музею: Патронатна служба Азову (SupportAzov), Фонд підтримки сімей загиблих захисників Маріуполя (AzovStal Families) та Фонд надання психологічної допомоги та реабілітації дітям (Voices of Children).