У Києві запускають освітній цифровий простір для вчителів, учнів і батьків
Фото: Петро Оленич

У Києві презентували цифрову платформу "Єдиний освітній простір", що працюватиме як закрита соцмережа для вчителів шкіл, учнів і батьків. Про це повідомили в КМДА.

Через платформу учні можуть отримати доступ до освітніх матеріалів онлайн та моніторити свої оцінки. Батьки — перевіряти навчання дітей в live-режимі та спілкуватися з учителями. Вчителі матимуть змогу автоматизовано формувати звіти і дашборди.

"Тепер уся комунікація між учнями, вчителями та батьками здійснюватиметься на єдиній  платформі, більше ніяких Viber-чатів", — зазначив керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич

Всі учні матимуть ID-профіль, до якого буде прив’язуватися освітня хронологія та історія навчальної успішності. Платформа також дозволить перевести документообіг в електронний формат, тож освітня документація буде захищена від фізичного знищення та доступна в режимі онлайн.

За допомогою платформи вчителі зможуть автоматизувати складання звітів, моніторити успішність дітей. Шкільні журнали також переведуть в електронний формат.

Освітні працівники ще мають пройти курс з опанування нової системи, зазначили у КМДА.