У пісні американської реперки знайшли антисемітизм та глузливу згадку про Зеленського
Фото: Chantal Anderson

У серпні американська співачка Noname (справжнє імʼя якої — Фатіма Нієма Ворнер) презентувала новий альбом Sundial. Зокрема, в альбомі є трек "Balloons", який одразу розкритикували за конспірологічні та антисемітські заяви, повідомляє Stereogum.

Пісня "Balloons" записана у співпраці Noname та репера Jay Electronica. У треці також глузливо згадується Володимир Зеленський: у своїх рядках репер називає президента України "жартом".

"And some fuckboy eighty-fiver come run up and press me. It's all a hoax, quite simple, a joke like Zelenskyy", що перекладається як "І підбігає якийсь довбень вісімдесяти п'яти й тисне на мене. Це все обман, дуже просто, жарт як Зеленський".

Jay Electronica (справжнє імʼя якого — Тімоті Ельпадаро Тедфорд) зареєстрований член "Нації Ісламу", послідовник Луїса Фаррахана. Його трек "The Ghost of Soulja Slim" з альбому A Written Testimony містить фразу, взяту з Одкровення 2:9, яку часто вважають антисемітською лайкою. Після цього музиканта звинуватили в антисемітизмі.

Артистка відповіла на шквал критики на своїй сторінці в Instagram. Вона заявила, що не буде перепрошувати за рядки, які не писала, не буде перепрошувати за те, що додала його до свого альбому. "Якщо ви вважаєте, що я помилилася, додавши його, це справедливо. Не слухайте", – написала Noname.

"Ні, я не антисемітка. Я не ненавиджу групи людей. Я проти переваги білої раси, яка є глобальною системою, що надає привілеї людям, які ідентифікують себе як білі. Я чітко заявляла про це протягом багатьох років", — йдеться у повідомлені.