У США під час риболовлі батько з донькою знайшли затонулий столітній корабель
Фото: Wisconsin Historical Society

Чоловік і його шестирічна донька під час риболовлі на озері Мічиган у США помітили незвичайний предмет, який виявився уламком корабля, що затонув у 1871 році, пише CNN.

Тім Воллак і його донька Хенлі живуть у Пештіго (штат Вісконсин). Вони часто бувають на риболовлі. Цього разу біля Грін-Айленда дівчинка побачила щось незвичайне і подумала, що це восьминіг. Однак батько припустив, що це уламки корабля, який зазнав аварії.

"Я був здивований, що ніколи раніше не бачив уламка, хоч це місце, куди люди регулярно ходять", — сказав Воллак.

Чоловік не зміг ідентифікувати корабель за уламками. Вісконсинське історичне товариство також не знайшло відомостей про кораблетрощу в цьому місці. Проте вже 4 грудня екіпажі Департаменту природних ресурсів Вісконсину використали спеціальну техніку із дистанційним керуванням для дослідження місця аварії корабля.

У воді вони виявили дерев’яну трищоглову баркентину (вітрильне судно) — воно було на глибині близько трьох метрів.

Фото: Wisconsin Historical Society
Фото: Wisconsin Historical Society

Хоча офіційно корабель ще не ідентифікували, місце, де його знайшли, свідчить, що це баркентина Джорджа Л. Ньюмана. Цей корабель побудували в Огайо в 1855 році, він був завдовжки майже 40 метрів.

У товаристві повідомили, що судно зазнало аварії 8 жовтня 1871 року через сильний дим від Великої пожежі Пештіго – наймасштабнішої лісової пожежі в історії США. Доглядач маяка врятував екіпаж. Разом вони протягом тижня витягували з води те, що залишилося на кораблі.

Фото: Wisconsin Historical Society
Фото: Wisconsin Historical Society

Навесні Вісконсинське історичне товариство огляне затонулий корабель і оцінить його задля внесення до Національного реєстру історичних місць.

Відкриття Воллаків сталося лише через кілька місяців після того, як в озері Мічиган було помічено ще один давно затонулий корабель. Шхуна "Тринідад", побудована в 1867 році й зазнала аварії в 1881 році, була виявлена ​​на початку цього року, оголосило історичне товариство.