Вчені представили новий вид контрацепції для чоловіків. Як він працює
Фото: Unsplash

Вчені провели дослідження та представили новий вид контрацепції для чоловіків у вигляді гелю, який пригнічує вироблення сперматозоїдів та підтримує стан здоров’я. Про це повідомляє Healthline.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Дослідження було представлене 2 червня на щорічній зустрічі Ендокринного товариства. Участь в експерименті взяли 222 учасники разом зі своїми партнерами.

На конференції вчені представили продукт, гель, який поєднує в собі несторон (сегестерон ацетат), який пригнічує вироблення сперматозоїдів, і тестостерон, який необхідний для підтримки нормальної життєдіяльності людини. 

Авторка дослідження Діана Блайт (Diana BlitheTrusted Source), докторка філософії, керівниця програми з розробки контрацептивів у Національному інституті здоров'я дитини та розвитку людини, каже, що це дослідження є джерелом оптимізму не лише для учасників, але й для їхніх партнерів.

Під час дослідження за учасниками спостерігали понад рік та виявили, що після щоденного застосування гелю: у 86% учасників кількість сперматозоїдів знизилася нижче за встановлений поріг (менше ніж мільйон сперматозоїдів на мілілітр) через 15 тижнів, у 64% – через 9 тижнів, а у 21% – всього через 5 тижнів, що набагато швидше, ніж очікували вчені.

"Тема чоловічої контрацепції часто виникає в розмовах з пацієнтами, адже люди намагаються знайти простіші та доступніші способи контрацепції. Історично, на жаль, це завжди лягало на плечі жінок", – зазначає Ендрю Сун, доктор медичних наук, директор з питань чоловічого здоров'я в Urology Partners of North Texas і доцент медицини в Медичній школі Енн Бернетт Маріон Техаського християнського університету.

Після завершення дослідження, яке завершиться до кінця 2024 року, і після остаточного аналізу, дослідники проведуть ще одну фазу клінічних випробувань. Після завершення третьої фази клінічних випробувань продукту можуть надати доступ на ринок.