Верховна Рада підтримала скасування розподілу хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
Фото: АрміяІнформ

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні для хлопців і дівчат на предметі "Захист України". Про це в соцмережах повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Роман Лозинський.

Законопроєкт підтримав 291 народний депутат. Автори законопроєкту ініціюють внесення змін до низки статей таких законів: "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про оборону України", "Про освіту" і "Про основи національного спротиву".

"Хлопці й дівчата мають однакове право навчатися поводженню зі зброєю, тактичній медицині, однаковим програмам із "Захисту України", – пише народна депутатка Ірина Геращенко.

За її словами, предмет "Захист України", що є у шкільній програмі ще з радянських часів,  за радянською традицією застосовує дискримінаційні норми щодо статі й гендеру, розділяючи учнів.

Також вона наголосила, що Україну сьогодні боронять чоловіки та жінки на рівних, понад 50 000 жінок у лавах ЗСУ.

Законопроєкт також прокоментував народний депутат Роман Лозинський:

"Кожен українець і кожна українка з юного віку мають знати, яке їх місце у захисті від навіженого сусіда-терориста. Практичні навички, підготовлені вмотивовані вчителі й інструктори, доступні ресурсні бази. Сьогодні — ще один крок у цьому напрямку".

Тепер законопроєкт мають підтримати у другому читанні, перш ніж учні зможуть на рівних вивчати "Захист України".