У Львові відреставрують корпус УКУ, який є історичною пам'яткою — фото
Фото: ABMK

У Львові планують відреставрувати історичний головний корпус Українського католицького університету.

Зокрема, архітектори хочуть зберегти історичний контекст та використати сучасні підходи до якісної та відповідальної адаптації історичного будинку до потреб УКУ та міста.

Фото: ABMK
Фото: ABMK

На території внутрішнього двору облаштують студентську їдальню, простір для навчання та дозвілля студентів, конференц-зал і навчальні аудиторії.

Прибудови розмістять між ризалітами дворового фасаду з відступом від стін, що утворюють тіньові ніші. Для облаштування прибудов, планують демонтувати наявну котельню.

Фасади прибудов зроблять зі світлопрозорих конструкцій, через які буде проглядатися історичний фасад будівлі. "Скло, як нейтральний сучасний матеріал, буде підкреслювати монументальність історичних ризалітів", — кажуть архітектори.

Фото: ABMK
Фото: ABMK

Благоустрій планують провести в межах внутрішнього подвір'я із забезпеченням доступності будівлі та прилеглої території для людей з обмеженими можливостями.Також створять зелені зони для відпочинку та рекреації студентів, працівників та відвідувачів УКУ.

Фото: ABMK
Фото: ABMK

На території внутрішнього двору зроблять зовнішню терасу при обідньому залі їдальні та велостоянку.

Програмою реставрації передбачено відновлення та збереження історичного фасаду будинку, втрачених елементів ліпнини, відновлення збережених до наших днів автентичних елементів інтер’єру.

Фото: ABMK
Фото: ABMK