Під Львовом побудують індустріальний парк для малого бізнесу: що там буде
Фото: ЛМР

У Львові презентувати перші напрацювання та погодили план створення індустріального парку "Сигнівка", на якому розташують підприємства легкої промисловості, пише ZAXID.NET.

Промзона "Сигнівка" розташована за 10 км від центру Львова, загальна площа території — 92 га.

Влада Львова ще у 2018 році затвердила програму розвитку Сигнівки, після цього місто почало продавати землю у промисловій зоні. Станом на 2023 рік вільними для продажу залишилось 22 га землі, 15 га — зарезервували під муніципальний індустріальний парк.

Очікують, що  загалом у промзоні створять близько 6000 робочих місць та залучать майже півмільйона гривень інвестицій.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Концепцію розвитку цього парку ЛМР розробляла спільно з експертами Київської школи економіки, а також компаніями Abt Associates та Good Governance Fund. У березні у Львові представили концепцію та план її втілення. Затвердити її планують у квітні.

Земельна ділянка, на якій облаштують індустріальний парк, залишиться в комунальній власності, однак для адміністрування парку оберуть приватну керуючу компанію — вона розвиватиме індустріальний парк і залучатиме інвесторів.

Конкурс на обрання керуючої компанії оголосять після внесення Кабміном парку до загального реєстру індустріальних парків.

Фото: Zaxid.net
Фото: Zaxid.net

В муніципальному парку працюватимуть компанії ІТ-галузі, телекомунікацій, харчової промисловості, охорони здоров’я тощо. За концепцією, індустріальний парк орієнтуватиметься на малий та середній бізнес. Зокрема, сюди входитимуть машинобудівні компанії, а також підприємства галузі легкої промисловості та деревообробки.

В межах парку резидент зможе отримувати весь ланцюг послуг — від дизайну, реклами, написання бізнес-плану і до виробництва, інженерії, пакування та експорту.

Фото: Zahid.net
Фото: Zahid.net

Зазначається, що цей план дозволить місту на 10 років створити до 1500 робочих місць і збільшити інвестиції на 1,5%.

Концепцію ще мають затвердити депутати на сесії Львівської міськради.