Під Львовом побудують індустріальний парк для малого бізнесу: що там буде
Фото: ЛМР

У Львові презентувати перші напрацювання та погодили план створення індустріального парку "Сигнівка", на якому розташують підприємства легкої промисловості, пише ZAXID.NET.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Промзона "Сигнівка" розташована за 10 км від центру Львова, загальна площа території — 92 га.

Влада Львова ще у 2018 році затвердила програму розвитку Сигнівки, після цього місто почало продавати землю у промисловій зоні. Станом на 2023 рік вільними для продажу залишилось 22 га землі, 15 га — зарезервували під муніципальний індустріальний парк.

Очікують, що  загалом у промзоні створять близько 6000 робочих місць та залучать майже півмільйона гривень інвестицій.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Концепцію розвитку цього парку ЛМР розробляла спільно з експертами Київської школи економіки, а також компаніями Abt Associates та Good Governance Fund. У березні у Львові представили концепцію та план її втілення. Затвердити її планують у квітні.

Земельна ділянка, на якій облаштують індустріальний парк, залишиться в комунальній власності, однак для адміністрування парку оберуть приватну керуючу компанію — вона розвиватиме індустріальний парк і залучатиме інвесторів.

Конкурс на обрання керуючої компанії оголосять після внесення Кабміном парку до загального реєстру індустріальних парків.

Фото: Zaxid.net
Фото: Zaxid.net

В муніципальному парку працюватимуть компанії ІТ-галузі, телекомунікацій, харчової промисловості, охорони здоров’я тощо. За концепцією, індустріальний парк орієнтуватиметься на малий та середній бізнес. Зокрема, сюди входитимуть машинобудівні компанії, а також підприємства галузі легкої промисловості та деревообробки.

В межах парку резидент зможе отримувати весь ланцюг послуг — від дизайну, реклами, написання бізнес-плану і до виробництва, інженерії, пакування та експорту.

Фото: Zahid.net
Фото: Zahid.net

Зазначається, що цей план дозволить місту на 10 років створити до 1500 робочих місць і збільшити інвестиції на 1,5%.

Концепцію ще мають затвердити депутати на сесії Львівської міськради.