У Львові встановили велетенську скульптуру, яка "триматиме" оперний театр ціле літо – фото
Фото: Роман Балук

Сьогодні, 28 червня, у Львові біля Оперного театру встановили скульптуру гіганта "Містер Арбітріум", повідомляє Львівська міська рада.

Статуя заввишки 5,5 метрів авторства італійського скульптора Емануеле Джіаннеллі ілюструє підтримку України у цей непростий час.

За ідеєю італійського митця, Містер Арбітріум є фігурою чоловіка, який водночас і штовхає, і тримає. Саме за цю особливість він був обраний нести Україні послання надії, підтримати народ і державу в цей час скорботи та страждання та відштовхнути війну, даючи простір миру та відбудові.

Фото: Андрій Садовий/Facebook
Фото: Андрій Садовий/Facebook

"Про цю мистецьку провокацію вже гудить майже весь Львів. Скульптура чоловіка "Містера Арбітріума" штовхає і тримає. Це те, що має робити культура – сьогодні й завжди", – написав мер Львова Андрій Садовий.

За словами Садового, локація обрана символічна, адже скульптура в прямому сенсі підтримує Оперний театр, а разом з ним і українське мистецтво та культурну спадщину.

"Мені приємно усвідомлювати, що ця скульптура підтримуватиме українське мистецтво, історію та культуру. Окрім цього, я прагну, щоб мій проєкт став реальною підтримкою всіх художників, музикантів, акторів і діячів культури та мистецтва України", — розповів Емануеле Джіаннеллі.

Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук

Зазначається, що жодної бюджетної гривні місто не витратило для того, щоб встановити чи перевезти цю скульптуру. Статуя тимчасово буде стояти біля Оперного театру, а потім буде подорожувати світом.

Скульптура гіганта біля Львівської опери встановили у межах Lviv Urban Forum. Віднині упродовж трьох днів до міста з’їдуться сотні архітекторів та урбаністів. Головним фокусом форуму стане відбудова українських міст та визначення цінностей для розвитку громад.

Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук