У Київзеленбуді пообіцяли більше не встановлювати рослинні скульптури
Фото: КП УЗН Соломʼянського району

Київзеленбуд пообіцяв більше не створювати рослинні скульптури в Києві, повідомив гендиректор комунальної організації Олексій Король в інтервʼю Bird in Flight.

Раніше в Києві часто з’являлися такі скульптури, наприклад Шрек на Чоколівці, Біг-Бен на "Лівобережці", Ейфелева вежа біля парку Перемоги — деякі з них активно обговорювали й критикували.

Фото: Олександр Бурлака/ Bird in Flight
Фото: Олександр Бурлака/ Bird in Flight

У Київзеленбуді переконують, що з рослинними скульптурами покінчено, тому що вони зараз "не на часі", а також потребують більше зусиль і коштів, ніж клумби.

Олексій Король визнав, що скульптури не виправдали очікувань. "Ті скульптури, що до вподоби містянам, підтримуватимуть. Але ті, що, на думку дизайнерів, вийшли погано, з часом прибирають", — зазначив гендиректор "Київзеленбуду".

Фото: Київзеленбуд
Фото: Київзеленбуд

За його словами, старшому поколінню подобаються звичні їм однорічні композиції, бо вони бачили їх усе життя. А молоді головне, аби була можливість посидіти на газоні й було зелено.

Зокрема, в Києві квіти на клумбах поступово замінюють на багаторічні рослини, оскільки їх не потрібно щороку висаджувати та легше за ними доглядати.

"Ми зазвичай намагаємося вистригти з кущика фігуру, натомість у Європі до озеленення ставляться не так прискіпливо: росте кущик неправильної форми — хай росте. Київ до цього йде", — пояснює дизайнерка Марія Вольська.