У Львові затвердили порядок догляду за зеленими насадженнями у місті
Фото: Unsplash

Львівська міська рада затвердила новий порядок догляду за зеленими насадженнями. Зокрема, щодо обрізування дерев, якості та кратності викосу трави, захисту дерев на будівельних майданчиках та процедури поводження з цінними багаторічними насадженнями. Про це повідомляє міськрада.

Новий порядок догляду за озелененнями в місті – це доповнення до вже наявних правил, воно надасть юридичне підґрунтя процесу.

"Українське законодавство має розмиті вимоги щодо утримання зелених насаджень. Ці ж правила сформовані на основі нашого законодавства з врахуванням європейських стандартів, які не суперечать одні одним", – розповідає Галина Микітчак, керівниця управління екології та природних ресурсів міста.

Вона додає, що в нових правилах детально розписано усе про утримання зелених насаджень, чітко визначено, як робити зрізи, як формувати дерева, є процедура догляду за молодими та великовіковими деревами, а також захист дерев на будівельних майданчиках.

Також передбачено тип обладнання для використання на різних газонах і кратність покосів відповідно до сезону. У Львові з квітня до жовтня проводитимуть менше покосів трави залежно від потреб, а замість однорічних рослин обиратимуть переважно багаторічні, кажуть у міськраді.