В Одесі архітектори представили проєкт реконструкції пішохідного проспекту Українських Героїв
Візуалізація: ARCHHAB

Архітектори з Одеси представили проєкт реконструкції пішохідного проспекту Українських Героїв, який розташовано в історичному центрі міста. Про це архітектори ARCHHUB написали в Instagram.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Як повідомляє видання Pragmatika, концепція полягає в тому, щоб поєднати історію, сучасність, культуру та природу Одеси.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от ARCHHAB architecture bureau (@archhab.bureau)

"Одним із ключових елементів цієї ініціативи є розподіл одеського проспекту на різні функціональні зони. Проспект Українських Героїв, що пролягає від Старобазарного скверу до Дерибасівської площі, буде мати територію пам’яті, книжковий ринок, загальний простір та зону для розваг", – пишуть у виданні.

Візуалізація: ARCHHAB
Візуалізація: ARCHHAB

За словами архітекторів, основна мета проєкту полягає в створенні простору для відпочинку, спорту, зустрічей з рідними та натхнення.

Проспект планують зробити повністю пішохідним, з широкою зеленою зоною, дитячими майданчиками та оглядовим колесом. Фахівці також збудують аркові мости над кожним перехрестям, які дозволять людям безпечно переходити вулиці, не виходячи на проїжджу частину.

Візуалізація: ARCHHAB
Візуалізація: ARCHHAB

Також на території проспекту між Успенською та Троїцькою вулицями в Одесі планують облаштувати меморіал, присвячений українським героям.