Квентін Тарантіно знімає свій останній фільм
Фото: Comic con

Американський режисер Квентін Тарантіно незабаром випустить свій останній, десятий, фільм. Про це пише The Hollywood Reporter, спираючись на власні джерела.

Згідно з джерелами, Тарантіно вже має сценарій під назвою "Кінокритик". Події історії розгортаються в кінці 1970-х років у Лос-Анджелесі, головним персонажем буде жінка. Ймовірно, сюжет буде про Полін Кель — одну з найвпливовіших кінокритикинь свого часу.

Наразі режисер ще не уклав угоди зі студією. Тарантіно шукає такі ж умови, які були з його попередньою стрічкою "Одного разу в Голлівуді" — обов'язковий показ в кінотеатрах і володіння авторськими правами на фільм. У фільмі "Одного разу в Голлівуді" режисер співпрацював зі студією Sony Pictures, в їхній угоді йдеться про те, що Тарантіно матиме авторські права на цю стрічку через 20 років.

Кінорежисер завжди казав, що хоче зняти десять фільмів або піти на пенсію до 60 років. У Квентіна на рахунку зараз дев'ять стрічок (якщо рахувати два фільми "Убити Білла" як один) і цього місяця йому виповниться 60 років.

Тарантіно в інтерв'ю зізнався, що режисери з віком "втрачають свій блиск" і він не хотів би мати навіть однієї поганої картини у своїй фільмографії, адже, за його словами, одна погана кінострічка зіпсує три хороших.

Квентін Тарантіно — один із найвідоміших режисерів Голлівуду. Лауреат двох премій "Оскар" за найкращий сценарій за "Кримінальне чтиво" та "Джанго вільний", три номінації за найкращого режисера та одна — за найкращий фільм.

Попри те що американський режисер планує піти з кіно, Тарантіно має намір спробувати себе й в інших кіносферах — він розповів в інтерв'ю, що хотів би зрежисувати мінісеріал чи виставу. У 2021 році Квентін опублікував свій перший роман — "Одного разу в Голлівуді".