Використання російськомовного контенту у публічному просторі не каратиметься штрафом
Фото: Unsplash

Мораторій на публічне використання російськомовного контенту в Києві не несе за собою жодної адміністративної відповідальності чи штрафів. Про це у випуску програми "Питаннячка Києва" повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба.

За її словами, Київрада не має повноважень ухвалювати такі рішення, оскільки це може робити лише законотворчий орган на рівні держави. "Якщо Київрада таке вже і прийняла, то вони не можуть ставити відповідальність за порушення", — додала депутатка.

Тобто штрафувати, забороняти не зможуть. Максимум, що може зробити поліція, це провести роз'яснювальну бесіду. Кулеба додала, що це є чіткий політичний сигнал, який дала Київрада.

13 липня Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва.

Ініціатором такого проєкту був депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадим Васильчук. Рішення було викликане прагненням захистити український інфопростір від гібридних впливів країни-агресора.

Фактично передбачено заборонити публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги.