Антивоєнна драма "Клондайк" української режисерки вийде у прокат в США
Кадр з фільму

Стрічка "Клондайк" (Klondike) української режисерки Марини Ер Горбач вийде у кінопрокат у США. Цим займається кінокомпанія Samuel Goldwyn Films, яка ліцензує, випускає та розповсюджує артхаусне, незалежне та іноземне кіно.

Про це повідомляє Держкіно України.

Стрічка розповідає про родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року. Того самого, який збило терористичне угруповання ЛДНР і стосовно якого Росія досі заперечує провину.

"Ми раді представити неймовірно важливий фільм Марини Ер Горбач глядачам у США. Цей прекрасний фільм про важку реальність, з якою все ще стикається народ України", - наголосив Майлз Файнебург, віцепрезидент із придбань і продажів компанії Samuel Goldwyn Films.

"Клондайк" вже отримав численні нагороди на світових кінофестивалях. Зокрема, на національному американському кінофестивалі незалежного кіно "Санденс" журі відзначило його нагородою за найкращу режисуру в конкурсній програмі World Dramatic Competition. Також стрічка отримала Гран-прі у Польщі як "Найкращий фільм" на фестивалі All About Freedom Festival. 

Стрічка стала офіційним представником від України на премію "Оскар-2023" у номінації "Найкращий міжнародний повнометражний фільм". Однак так і не потрапила у шортліст.