Діти ковтають магнітні іграшки. Трьох прооперували за останні тижні в Київській області
На фото - ілюстрація іграшки, кульки з якої проковтнула дівчинка на Київщині. Фото з сайту Rozetka

Про це LIGA.Life повідомили у благодійному фонді "Твоя Опора".

Голова фонду Валерія Татарчук дізналася про історію з операціями після ковтання дітьми магнітів від мами трирічної дівчинки Олександри. Вони провели в боярській лікарні кілька тижнів.

"Старшій сестричці Саші подарували іграшку – магнітний нео куб. Молодша знайшла і, граючись, проковтнула п’ять кульок, – розповідає Анастасія Татаринова, мама Олександри. – З гострим болем в животику ми приїхали до лікарні. Саші зробили рентген і виявили в кишківнику сторонні предмети. Стан був дуже тяжким, але її врятували. Зробили операцію і вилучили магніти. Скоро нас випишуть додому. Але шрам на животику залишиться нагадуванням, яку небезпеку несуть в собі ці іграшки".

Діти ковтають магнітні іграшки. Трьох прооперували за останні тижні в Київській області
Шрам у трирічної дівчинки після операції з видалення металевих кульок. Скріншот з випуску Вікна на СТБ

Одночасно з Сашею у Київську обласну дитячу лікарню потрапило ще кілька дітей з тією ж проблемою. Наприклад, ковтнув іграшкові деталі і тринадцятирічний хлопчинк, каже дитячий хірург Володимир Логін.

За його словами, магніти потрапляють в кишківник, роблять перфорацію, утворюючи отвори. Далі перитоніт, запалення й операція. 

Хірург переконаний, що таких іграшок не має бути у дітей: "Їх мають заборонити, як це вже зробили у кількох країнах Европи та США".