Еліна Світоліна про свої спортивні амбіції: "Я горю бажанням стати першою ракеткою світу"
Фото: depositphotos.com

У інтерв'ю для видання НВ Еліна Світоліна розповіла про свої плани на майбутнє, тиск у кар'єрі та прокоментувала поразку на турнірі Ролан Гаррос-2020.

Перша ракетка України зізнається, що спортивні амбіції не вщухають, навіть через втому: "Я горю бажанням перемогти на турнірі Великого шолома і стати першою ракеткою світу. Я їжджу на турніри буквально з трьох років, адже у мене професійно грав і мій брат. Звичайно ж, це стомлює – все життя ти на колесах або в перельотах. Це відіграє свою роль".

Нещодавно українська тенісистка брала участь в одному з турнірів Великого шлема – Ролан Гаррос-2020. У чвертьфіналі турніру Світоліна поступилась аргентинці Наді Подороській. 

Українка пояснила, що на такий результат вплинуло багато факторів, серед яких погода: "Був сильний вітер. Для мене ж це стало ворогом, і я не змогла адаптуватися швидко. А потім не змогла реалізувати навіть 20% мого рівня. Тому був рівний рівень гри, а коли я не виступаю навіть на 20% свого рівня, то починаю психологічно заганяти себе ще глибше в яму, бо думаю: "як я можу програти такому гравцеві". Звісно, це ще більше погіршує ситуацію, тоді як опонентка відіграла матч ідеально".

У світовому рейтингу WTA Еліна Світоліна міцно закріпила за собою звання п'ятої ракетки світу.

  • Костюк та Світоліна вибули з Ролан Гаррос
  • Наші у світі. Поразки та перемоги Світоліної, Костюк, Ломаченко та Ягупової – дайджест