Фотоісторія українця про карпатське село – у топ-10 за версією National Geographic

Найкращі фотоісторії у 2020 році вибирали редактори National Geographic Traveller. Серед них – світлини від українця Артура Абраміва.

Першим українцям про це повідомив сам фотограф Артур Абрамів.

На головному фото - Mарія Гриців, довгожителька Волосянки, яка майже не виїжджала з села, де виростила п'ятьох дітей. На знімку 87-річна жінка переступає поріг своєї літньої кухні.

Ось як його фотоісторію описують редактори, які склали список топ-10:

"Волосянка, курортне селище, усіяне пагорбами та нескінченними зеленими пасовищами, розкинулося в Львівській області, в Українських Карпатах. Це дім для більш ніж 1500 мешканців.

Незважаючи на постійний потік туристів з міст, які їдуть сюди, щоб прогулятися пішохідними маршрутами та сходити в гірську експедицію, у селі офіційно не зареєстрували жодного випадку COVID-19. Щомісяця з 2015 року Артур Абрамів, український фотограф, залишає своє місто Новий Розділ, щоб вивчати різні частини гірського хребта". 

"Я художник і мене надихають гори", – каже 25-річний фотограф. Коли пандемія поставила світ на коліна, Абрамів вирішив возз'єднатися з природою і втамувати свою природну цікавість до дослідження". 

Фотоісторія Абраміва вийшла на National Geographic 25 вересня 2020 року.