Google змінив борщ з "російської кухні" на "страву, що вплинула на російську кухню"

У Google Arts&Culture переглянули свою публікацію щодо національних страв Росії, до списку яких приписали український борщ.

У компанії змінили назву проєкту на "10 страв, які вплинули на російську кухню".

А також підкорегували опис борщу: замість "історія борщу йде у глибину століть, але у 20 столітті цей простий та ситний суп став основною стравою у меню кафе від Хабаровська до Бреста. За традиційним рецептом борщ варять з борщівником" тепер "Історія борщу йде у глибину століть, але у 20 столітті цей ситний суп став основною стравою кафе кількох країн, включаючи Росію".

Ви могли пропустити:

На скандал відреагував і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Міністерство культури та інформаційної політики протистоїть всім фейкам про "досягнення" росіян, коли вони намагаються в нас їх вкрасти. Саме тому, "культура приготування українського борщу" подана нами на розгляд, як нематеріальна спадщина ЮНЕСКО. Впевнений, світ визнає нашу національну страву. Скільки інтернет-сторінок з рекламою борщу не створюй, все одно російським він не буде", – написав Ткаченко у своєму Telegram-каналі. 

Про список від Google стало відомо напередодні. Борщ там розмістили на п'ятій сходинці, додавши, що є різні рецепти борщу, зокрема борщ по-українськи, борщ по-московськи тощо і що зазвичай це "збірна назва різних супів із кислим присмаком".