Кінофестиваль в Торонто покаже фільм "Росіяни на війні" після завершення основної програми
Фото: Кадр з фільму "Росіяни на війні"

Міжнародний кінофестиваль в Торонто (TIFF) таки покаже пропагандистський фільм "Росіяни на війні", про це повідомляє сайт TIFF.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Показ відбудеться у вівторок, 17 вересня о 8:30 та 21:00 за київським часом. У повідомленні, опублікованому в неділю ввечері, фестиваль оголосив, що квитки на покази фільму Трофімової вже доступні.

"Росіяни на війні" — фільм Анастасії Трофімової, яка називає себе російсько-канадською режисеркою. В минулому вона була працівницею каналу Russia Today. Свій фільм Трофімова називає "антивоєнним" і каже що хотіла показати справжніх росіян.

Зйомки відбулись, зокрема, на тимчасово окупованій Луганщині, куди Трофімова потрапила з Москви, без дозволу України. Упродовж семи місяців вона знімала російських військових, які вдерлись на територію України.

Українська громада Канади висловила обурення після анонсованих показів цієї стрічки і вимагала розслідувати, яким чином це пропагандистське кіно зняли на кошти канадських платників податків.

  • 11 вересня громадська освітня медіаорганізація та агенція Міносвіти Онтаріо TVO заявили, що не підтримуватимуть та не транслюватиме фільм "Росіяни на війні".

  • 13 вересня Кінофестиваль в Торонто повідомив, що не показуватиме пропагандистську стрічку. За інформацією канадської телерадіомовної корпорації CBC, причиною скасування показів організатори назвали серйозні загрози для роботи фестивалю та громадської безпеки.