Особисте і чесне. Безхатьки Лондона створили графічний роман про життя на вулиці

В Британії опублікували перший в світі графічний роман про життя молодих людей на вулиці і труднощі, з якими їм довелося зіткнутися – The Book of Homelessness.

Про це повідомляє It's Nice That.

Книга вийшла за сприяння британської організації Accumulate.

Арт-школу для безхатьків Accumulate п'ять років тому заснувала Маріс Камбер в надії допомогти їм змінити своє життя.

Організація проводить заняття з графічного дизайну, ілюстрації, моди, фотографії, скульптури і інших творчих дисциплін. А студенти, які мають успіхи в навчанні, отримують стипендію на навчання в лондонському Університеті Равенсбурн.

The Book of Homelessness – збірник малюнків, віршів і роздумів, в якому бездомні люди розповідають історії від першої особи, аналізують причини свого становища, емоційний стан і відносини з соціумом. 

"Це особисті, необроблені та чесні історії. Розповіді про біль, абьюз, дисфункції, сім'ї, війні і відкинутій любові, про перемогу над складнощами, боротьбу і успіх", – каже Маріс Камбер. 

Передмову написала номінантка на премію "Оскар" Саманта Мортон, яка раніше теж не мала дому. 

Книга вийшла також і за підтримки актора Коліна Ферта, відомого за фільмами "Король говорить!" і "Самотній чоловік". 

"Це дивовижна колекція. Той факт, що ці красиві і інтимні роботи створені нашими сусідами, які позбавлені будинку, не дозволяє знову проігнорувати їх голос", – вважає Ферт. 

Доходи від продажу видання планують розділити між авторами та організацією Accumulate, щоб вона змогла і далі проводити творчі заняття для бездомних.