Львів проводить режисера Романа Віктюка в останню путь

У Львові в понеділок, 23 листопада, прощаються з театральним режисером Романом Віктюком.

Про це повідомляє 24 канал.

Прощання організували в залі Театру юного глядача, звідки режисер і розпочав свою акторську діяльність.

З Віктюком прийшли попрощатися його родичі, друзі та близькі.

"Це свята людина. Він нас завжди називав дітьми – племінників і племінниць. Усі ми завжди були діти, а він для нас – братиком. Ми безмежно його любили і будемо любити. Дуже складно і дуже неочікувана смерть. Для всієї родини це дуже велика втрата", – розповів племінник Романа Віктюка Борис Віктюк.

Львів проводить режисера Романа Віктюка в останню путь
Фото – 24 канал

Поховають народного артиста України на Личаківському кладовищі на полі №70.

Роман Віктюк працював режисером у Львівському та Київському театрах юного глядача, Російському драматичному театрі Литовської РСР, викладав в студії при Київському театрі ім.І.Франка, в Державному училищі циркового та естрадного мистецтва.

В активі режисера – понад 200 робіт. Серед постановок: "Едіт Піаф", "Майстер і Маргарита", "Наш Декамерон – XXI" (2001), "Марія Стюарт", "Мою дружину звати Моріс", "Давай займемося сексом" (2002), "Іоланта", "Кармен "(2003), "Нетутешній сад", "Шукачі перлів"(2004), "Коза або Сільвія, хто ж вона?", "Остання любов Дон Жуана", "Сергій і Айседора" (2005), "Незбагненна жінка, яка живе в нас", "Служниці", "Масенькі подружні злочини" (2006), "Кіт у чоботях", "Запах легкої засмаги" (2007), "Вісім люблячих жінок" (2008), "Ромео і Джульєтта" (2009), "До побачення, хлопчики!", "Король-Арлекін" (2010), "Підступність і любов" (2011), "Маскарад маркіза де Сада" (2012), "Незрівнянна!", "Життя і смерть товариша К.", "На початку і в кінці часів" (2014 року), "Федра. Містерія духу" (2015).

  • 17 листопада Віктюк помер в Москві у віці 84 років. Режисер перехворів коронавірусів і був госпіталізований для відновлення від наслідків. Він готувався до виписки з лікарні, але несподівано помер від тромбоемболії.
  • Як писав раніше Інтерфакс, в кінці жовтня режисера госпіталізували після відновлення від наслідків коронавірусу.