Міністр культури відреагував на українку в "Емілі в Парижі". Звернеться в Netflix
Олександр Ткаченко. Фото: пресслужба форуму Україна 30

На українського персонажа в серіалі Netflix "Емілі в Парижі" відреагував міністр культури Олександр Ткаченко.

Каже, що через зображений стереотипізований образ українки звернеться в компанію.

"В "Емілі в Парижі" маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути", – написав Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

За словами міністра, Netflix доволі знайомий з Україною і подібної помилки міг би й не допустити.

"На додачу, з популяризацією нашої культури, європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки. Хоча б і про диригентку Оксану Линів, тенісистку Еліну Світоліну, співачку Джамалу, дизайнерку Віту Кін… Але цього напевно замало. І доведеться продовжувати боротися зі стереотипами", – написав Ткаченко.

  • На стримінговому сервісі Netflix вийшов другий сезон серіалу "Емілі в Парижі", де автори ввели нового персонажа – українку Петру. Вона приїхала до Франції з Києва і познайомилася з Емілі на курсах французької мови. Дівчата йдуть на прогулянку, під час якої Петра вражає любов'ю до крадіжок речей.
  • Частина українок негативно реагує на цього персонажа та нагадують Netflix імена тих, хто насправді прославляв Україну. Утім, інші українці вважають таку реакцію комплексом меншовартості.

Докладніше читайте в тексті Скандал з серіалом Емілі в Парижі-2: показали українку, що краде сумочку. Реакція соцмереж