Не через російськомовні пісні. Оргкомітет пояснив, чому виключили Green Grey з концерту
Фото: Facebook сторінка Green Grey (Official)

Український рок-гурт Green Grey не виступатиме на концерті до Дня Незалежності України.

Про це вони повідомили на своїй офіційній сторінці у Facebook.

За словами гурту, пропозиція щодо виступу з піснею "Под дождем" надійшла у кінці травня. Увесь цей час Green Grey готувалися до концерту, обговорюючи сценарій виступу та технічні деталі.

"Раптом нам повідомляють, що концерт буде тільки з україномовними артистами і ми вже не вписуємося в концепцію свята!! За 30 років незалежності ми стали одним з найтитулованіших гуртів в Україні! У нас більше сотні різних нагород, серед них дві МТV music awards!! Всі наші досягнення були під прапором України і ми завжди пишалися цим! Тепер, у зв'язку з "політичною доцiльністю" нас намагаються стерти з історії України", – зазначають у пості.

В Оргкомітеті заходів зі святкування 30-річчя Незалежності України повідомляють, що наразі обговорюються різні концепції концерту та склад учасників.

"Організаторам видається логічним, що в концерті до 30-річчя Незалежності України мають лунати пісні українською мовою. І це жодним чином не применшує внесок російськомовних виконавців у розвиток української музичної культури".

За словами представників комітету, попередня розмова з гуртом сталась через відео з публічною позицією Дмитра Муравицького (Murik), щодо Закону про державну мову.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений MURIK GREEN GREY (@murik_greengrey)

"На жаль, форма, в якій представники гурту Green Grey публічно висловили свою позицію щодо Закону про державну мову, видається організаторам некоректною, а бажання привернути до себе увагу на штучно роздмуханому конфлікті – непродуктивним", – стверджують організатори.

Читайте також:

  • Мовний скандал в НПУ Драгоманова. Кафедру, де викладала Більченко, ліквідували