Перемоги Ус, Пустового, юніорської збірної з дзюдо та збірної з самбо – дайджест
Фото: depositphotos.com

Веслування

Українська спортсменка Вікторія Ус посіла друге місце в дисципліні каное на етапі Кубка світу з каное-слалому у Франції.

Окрім Ус за перемогу боролась інша українка – Вікторія Добротворська. Проте на шляху до фіналу Добротворська отримала 4 секунди штрафу, а Ус – дві.

Ус випередила Добротворську на 3,5 секунди. З відривом у 6,25 секунди від переможниці Ани Сатіли – бразильської спортсменки – Ус посіла друге місце, а Добротворська – четверте.

Баскетбол

Український баскетболіст Артем Пустовий показав відмінний результат і встановив власні рекорди у складі іспанської "Барселони".

Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Пустовий набрав рекордну для себе кількість очок – 18. Попередній показник був 15 очок у сезоні 2018/19 року та у попередньому матчі цього сезону.

Також український баскетболіст провів на паркеті рекордні 22 хвилини 39 секунд. Хоча, раніше він не грав понад 20 хвилин в одному матчі за іспанський клуб.

У результаті "Барселона" перемогла з рахунком 92:78, а Пустовий став найрезультативнішим гравцем команди.

Дзюдо

Юніорська збірна України з дзюдо завершила виступ на юніорському чемпіонаті Європи з трьома срібними медалями та однією бронзовою. 

Три срібні медалі здобули хлопці – Олег Вередиба, Артем Бубир та Євген Балєвський. Бронзу виборола Руслана Булавіна.

Загалом Україну на Євро представляли 16 дзюдоїстів.

У медальному заліку наша юніорська збірна посіла 10 місце, оскільки пропустила усі збірні, які здобули хоча б одну золоту нагороду. 

Теніс

У боротьбі за право грати в основній сітці тенісного турніру в Лінці поборолись дві українки Катаріна Завацька та Ангеліна Калініна. 

Калініна виграла 10 геймів підряд, а Завацька взяла медичний тайм-аут та знялась з гри. 

Відтак, в основну сітку турніру в Лінці пробивається Ангеліна Калініна. 

Щодо позицій у рейтингу WTA, то свої результати покращили українські тенісистки Катерина Бондаренко (284-е місце) та Дар'я Снігур (217-е місце). Бондаренко піднялась на чотири сходинки, а Снігур на три. 

Самбо

Українська збірна з самбо завоювала 19 медалей на Чемпіонаті світу: дві золоті, сім срібних та десять бронзових.

Про це повідомляє ресурс Sport.ua.

Два срібла в останній день змагань здобули Василина-Ірина Кириченко та Дмитро Стеценко, а чотири бронзи – Христина Бондар, Катерина Москаленко, Андрій Кучеренко та Петро Давиденко.

  • Поразки та перемоги Костюк, Білодід, Романчука та Жіночої збірної з футболу – дайджест

  • Наші у світі. Поразки та перемоги Світоліної, Костюк, Ломаченко та Ягупової – дайджест

  • Наші у світі. Поразки та перемоги Костюк, Усика, Романчука та Ягупової – дайджест