"Втратила мода України". Помер дизайнер Сергій Єрмаков

Український fashion-дизайнер Сергій Єрмаков помер у віці 48 років.

Про це у фейсбуці 20 січня повідомила Ірина Данилевська, засновниця та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week.

"Помер Сергій Єрмаков. Так важко втрачати. Втратила не тільки я. Втратила мода України. Втратила талановиту людину. Яка обрала свій унікальний шлях в моді. І ніколи не зраджувала своєму шляху. Гріє спогад про презентацію його колекції 2 роки тому на UFW. Тепер все здається таким символічним. І те, що цю колекцію, останню публічно презентовану, Сергій присвятив Україні.  Світла пам'ять талановитій людині", – написала Данилевська, додавши фото сукні від Єрмакова.

"Втратила мода України". Помер дизайнер Сергій Єрмаков
Робота Сергія Єрмакова. Фото: People

Про причини смерті не повідомляють.

Відомо, що з дитинства Сергій Єрмаков хворів цукровим діабетом і був практично незрячим майже все життя.

Як зауважила співачка Анжеліка Рудницька, Єрмаков "майже втратив зір, але не втрачав бажання творити красу, працювати, спілкуватися, жити". 

"Кожна його сукня завжди була подією. Сергій щедро ділився талантом. Тонкий. Чутливий. І водночас незламний. Україна втратила ще один талант, який так і не змогла належно оцінити. Прикро і сумно до сліз. Світла пам‘ять, Сергію...", – написала Рудницька.

Довідково: В одязі від Сергія Єрмакова з'являлися на публіці багато відомих жінок України: Надія Мейхер, Марія Єфросиніна. У сукні від Єрмакова Єфросиніна закривала Євробачення-2005 у Києві. Творчість українського кутюр’є цінували такі закордонні fashion–гуру як Жан–Поль Готьє та В’ячеслав Зайцев. Свою останню, публічно презентовану колекцію Єрмаков присвятив Україні.