З притулку – в резиденцію прем'єра. Головний мишолов Британії Ларрі вже 10 років на посту

Головний мисливець на мишей Великобританії кіт Ларрі відзначив 10-річчя на посаді.

Про це пише AP.

Кар’єра чотирилапого почалася 15 лютого 2011 року, на роботу його взяв тодішній прем’єр-міністр Девід Камерон.

Першим завданням Ларрі було розібратися зі зграєю щурів, які квапливо бігали недалеко від офіційної резиденції британського лідера на Даунінг-стріт.

Смугастий Ларрі до цього жив у притулку для собак і котів.

Отримавши титул "головного мишолова", Ларрі став наступником кота Хамфрі, який вийшов на пенсію ще в 1997 році, до чого віддано служив трьом прем'єр-міністрам.

З притулку – в резиденцію прем'єра. Головний мишолов Британії Ларрі вже 10 років на посту
Фото: EPA

"Його історія з бруду до багатства – ще один доказ того, чому всі тварини заслуговують другого шансу – в одну хвилину вони можуть виявитися заблудлими на вулицях, а в наступну вони можуть стати однією з улюблених політичних фігур нації з шанувальниками по всьому світу", – прокоментувала Ліндсі Куінлан, яка керує притулком Баттерсі, звідки взяли Ларрі.

Ларрі, який зустрічався з низкою світових лідерів, був в основному недружній до чоловіків, але йому подобався колишній президент США Барак Обама. 

Коли в 2019 році його відвідав колишній президент Дональд Трамп, Ларрі задрімав під своєю машиною. 

Кіт був сентиментальною темою під час останнього виступу Кемерона в парламенті в якості прем'єр-міністра. Як доказ своєї симпатії до Ларрі, Кемерон показав фотографію кота, коли той лежав у нього на колінах. 

Після виборів в грудні 2019 року з’явилися чутки, що Ларрі можуть відправити на пенсію через новини про те, що новий прем'єр-міністр Борис Джонсон собачник. 

Відомості про здібності Ларрі у полюванні різняться. Утім, він став відомий суперечками з сусідніми кішками – особливо з Пальмерстоном, головним мисливцем за гризунами міністерства закордонних справ, який проживав через вулицю. А також любов'ю до сну.

З притулку – в резиденцію прем'єра. Головний мишолов Британії Ларрі вже 10 років на посту
Одне з улюблених занять Ларрі. Фото: EPA

Утім, Пальмерстона відправили в село, тому останнім часом все стало трохи спокійніше. 

Сьогодні 14-річного Ларрі часто бачать фотографи. Відвідувачі резиденції прем’єра іноді можуть виявити, як Ларрі спить на виступі над батареєю або на підлозі. Тому високопоставленим особам іноді доводиться переступати через нього.