Найстрашніше позаду. Маленькому Дімі Свічинському вкололи препарат від СМА

Маленькому Дімі Свічинському, у якого виявили найважчу форму спінальної м'язової атрофії, вкололи препарат Zolgensma, на який благодійники збирали три місяці.

Про це повідомили у фейсбук-спільноті "Діти, ми встигнемо", яку створили для збору коштів на лікування хлопчика і згодом перейменували.

Детальніше про цю історію ви можете почитати в матеріалі "Дима, мы успеем". Как родители борются за самое дорогое в мире лекарство для своих детей

"Момент, на який чекали та якого прагнули десятки тисяч небайдужих українців по всьому світу відбувся – Дмитрик Свічинський отримав заповітний укол Zolgensma! Це стало можливим завдяки підтримці всіх вас: волонтерів, журналістів, меценатів, бізнесменів та кожного, хто зробив внесок у цей спільний неймовірний результат!", – йдеться в повідомленні.

Зараз хлопчик з батьками перебуває у дитячій лікарні у м. Сан-Антоніо (США).

Найстрашніше позаду. Маленькому Дімі Свічинському вкололи препарат від СМА
Діма Свічинський. Фото: фейсбук-сторінка Діти, ми встигнемо

У нього попереду два місяці реабілітації.

"Також ще раз хочемо зауважити, що весь цей курс коштує на 250 000$ дешевше, ніж варіант, коли б препарат вводили в Україні", – зазначили в дописі.

Спінально-м’язова атрофія – рідкісне нервово-м'язове захворювання, що супроводжується втратою мотонейронів та прогресуючою атрофією м'язів, відповідальних за дихання, ковтання, тримання голови, рухи, що призводить до ранньої смерті дітей. В Україні понад 200 дітей хворіють СМА. А держава не може запропонувати батькам лікування дитини.

Благодійну кампанію для порятунку Дмитра, який народився у листопаді 2020 року, його батьки розпочали наприкінці лютого. В тримісячного малюка діагностували спінально-м’язову атрофію. А необхідний Дмитру укол препарату – Zolgensma – коштує 2 млн доларів. Тоді батьки звернулися за допомогою. За ці три місяці вдалося провести благодійний аукціон побачень, до якого долучилися відомі артисти і артистки, письменники та письменниці, журналісти і журналістки та громадські діячі. Люди самі організовували благодійні кампанії – пекли печиво, влаштовували ярмарки.