Сенатор Сандерс завдяки мемним рукавицям зібрав $1,8 млн на доброчинність

Cенатор штату Вермонт Берні Сандерс зумів перетворити свій мемний імідж в благодійну кампанію.

Про це повідомляє CBS.

20 січня Сандерс з’явився на інавгурації новообраного президента США Джозефа Байдена в об’ємних в’язаних рукавицях. Завдяки ним сенатор став героєм численних мемів, зокрема, і зі сценами з культових фільмів.

Тут Сандерс не розгубився і запустив у продаж власний мерч, який розкупили за тиждень, що принесло сенатору $1,8 мільйона на доброчинність.

Відомо, що знамениті вовняні рукавиці зв’язала і кілька років тому подарувала політику вчителька Джен Елліс. 

"Я використовувала пряжу старих вовняних светрів і зробила підкладку з флісу, створеного з перероблених пластикових пляшок", – написала жінка у своєму твіттері.

Те, що аксесуар екологічний і слідує принципам стійкої моди, додало образу Сандерса ще більшої привабливості в очах громадськості.

"Ми з Джейн (дружина сенатора, – ред.) були вражені креативністю, яку люди продемонстрували за минулий тиждень, і раді, що можемо використати мою популярність в інтернеті, щоб допомогти нужденним у Вермонті", – заявив Сандерс.

Доходи від продажу мерчу розподілили між благодійними організаціями штату Вермонт.

Агентство Getty Images, якому належать права на знаменитий знімок Сандерса, також пообіцяло пожертвувати доходи від продажу фото організації Meals on Wheels, що підтримує літніх людей у США.