Станції метро Києва, Харкова і Дніпра у репортажі NYT

Видання The New York Times опублікувало репортаж журналіста Френка Герфорта, який у період з 2014 по 2020 рік відвідав понад 770 станцій метро, які будували за радянських часів, у 19 містах.

Серед робіт фотографа – знімки станції "Видубичі" метро Києва, станції "Київська" метро Харкова і станції "Метробудівників" у Дніпрі.

Станції метро Києва, Харкова і Дніпра у репортажі NYT
Станція Видубичі. Київ. Фото: Frank Herfort INSTITUTE

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Станції метро Києва, Харкова і Дніпра у репортажі NYT
Станція Метробудівників. Дніпро. Фото: Frank Herfort INSTITUTE
Станції метро Києва, Харкова і Дніпра у репортажі NYT
Станція метро Київська. Харків. Фото: Frank Herfort INSTITUTE

Автор каже, що його метою було створити якомога повніший архів метро.

"Зрештою я також відвідав кілька міст, в яких системи метро, ​​які формально не належали до Радянського Союзу, були або побудовані або істотно змінені за радянських часів, або навіть частково побудовані радянськими архітекторами та інженерами. До них відносяться станції метро в Бухаресті, Будапешті та Празі", – пояснив Герфорт.

І додав: "Майже в кожному місті, яке я відвідав, я стикався з одним і тим же питанням від людей: "Чому ти тут фотографуєш?".

Станція "Видубичі" розташована на зеленій гілці метро Києва. Її відкрили 30 грудня 1991 року. Над нею працювала українська архітекторка Тамара Целіковська, а також художники Олександ Бородай і Олександр Бабак.

У 2017 році інтер'єр станції використали в зйомках рекламного ролика Lacoste – Timeless.

Станція "Київська" – частина синьої гілки харківського метро. Її відкрили 11 серпня 1984 року. Над нею працювали архітектори Володимир Співачук, Павло Чечельницький, а також Є.О.Перепелиця і І.Т.Карпенко. Художники Петро Ганжа і Наталія Чернова.

Станція "Метробудівників" у Дніпрі була відкрита 29 грудня 1995 року. Для неї пропонували не одну назву. Є припущення, що остаточний варіант пов'язаний з аварією, що сталася у 1986 році під час будівництва перегінних тунелів у районі цієї станції, де метробудівники змогли запобігти трагедії.