Студентам-медикам пропонували здати іспит за хабар. Схему організував експроректор – СБУ

У Службі безпеки стверджують, що колишній проректор одного з київських медичних університетів організував корупційну схему, за якою за гроші домовлявся про складання студентами-медиками іспиту КРОК.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Там стверджують, що фігурант справи прикривався знайомствами у МОЗ України та у ДО "Центр тестування". І діяв він разом з кількома колишніми колегами та випускниками вишів. 

За даними слідства, за гроші тестування замість студентів здавали учасники групи, вклеюючи свої фотографії в паспорти замовників.

"Мінімальна вартість таких "освітніх послуг" становила 3 тисячі американських доларів. При цьому особи, які безпосередньо складали екзамени, отримували 500 доларів, а решту – організатор оборудки", – сказано в повідомленні.

Їх упіймали на восьми випадках. А загалом за час її існування встановлено понад 60 випадків неправомірного отримання сертифікатів про успішне складання іспитів, йдеться в повідомленні.

Під час обшуків вилучили освітню документацію, паспорти з ознаками підробки, мобільні телефони, гроші, бланки сертифікатів щодо успішного проходження іспиту.

Тривають слідчі дії. Всім чотирьом учасникам групи загрожує позбавлення волі від 15 до 20 років із конфіскацією майна.

Зазначимо, "КРОК" – важливе тестування у студентів-медиків. У разі не складання "КРОКу" вони не можуть продовжувати навчання та відраховуються із навчального закладу.