Помер Альберто Грімальді – продюсер фільмів "Банди Нью-Йорка" і "Останнє танго в Парижі"

З життя пішов кінопродюсер Альберто Грімальді, серед робіт якого, зокрема, вестерни "Хороший, поганий і потворний" (The Good, the Bad and the Ugly) і "Банди Нью-Йорка" (Gangs of New York) Мартіна Скорсезе. 

Смерть Грімальді підтвердив його син – Мауріціо, пише Variety.

Кінопродюсеру було 95 років. За словами Мауріціо, це була природна смерть.

Читайте також: Помер американський телеведучий Ларрі Кінг

Довідково: Альберто Грімальді народився 28 березня 1925 року в Неаполі, Італія. Спочатку він вивчав право, перш ніж в 1961 році заснував власну продюсерську компанію Produzioni Europee Associati, або PEA. Першим художнім фільмом, знятим Грімальді, був іспанський вестерн "L'ombra di Zorro". Грімальді зняв свій перший "I due violenti" в 1964 році. У 1965 році Грімальді вперше співпрацював з Серджіо Леоне в міжнародній спільній постановці "На кілька доларів більше" з Клінтом Іствудом в головній ролі. Ці двоє також працювали разом, коли Грімальді продюсував епічний вестерн Леоне "Хороший, поганий і потворний", який зібрав 25 мільйонів доларів в прокаті. Грімальді спродюсував понад 80 фільмів в Європі і США за свою кар'єру, яка тривала чотири десятиліття.

Відомі роботи Грімальді:

  • "Гори!" – 1969 рік
  • "Останнє танго в Парижі" – 1972-й
  • "Людина з Ла-Манчі" в 1972 році з Софі Лорен в головній ролі
  • "Славетні трупи" в 1976 році
  • "Джинджер і Фред" в 1986 році. 

Його останнім фільмом був фільм Скорсезе "Банди Нью-Йорка" в 2002 році, в якому знімалися Деніел Дей-Льюїс, Леонардо Ді Капріо, Кемерон Діас і Ліам Нісон. Стрічка була номінована на дев'ять премій Оскар, включаючи найкращу картину. 

У Грімальді залишилися троє дітей, Массімо, Мауріціо і Марчелло, а також троє онуків.