Померла Віра Шевчук – мама глави УГКЦ. Син поділився спогадами про її професію

З життя пішла 74-річна Віра Шевчук – мама глави Української греко-католицької церкви  Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Про це повідомляє Zaxid.net, а також йдеться на сайті УГКЦ.

Сталося це 12 квітня у Стрию на Львівщині, де її і поховають.

Відомо, що Віра Шевчук померла після важкої недуги.

Вона працювала вчителькою у музичній школі. Вчила дітей грати на фортепіано. Її син згадує, що мама часто брала його зі собою на роботу, бо не було з ким залишити вдома. А вдома натомість, коли приходили учні, постійно лунала музика, навіть коли мама займалася домашніми справами в сусідній кімнаті.

"І всі ті коридори, класи музичних шкіл в Стрию і Самборі, де вона працювала – то був простір, в якому я виростав. Пізніше, коли я ходив до школи, мама мене брала до музичної школи, щоб робити уроки. Собі уявіть – урок музики. Значить, є письмовий стіл, фортепіано, за інструментом сидить студент чи студентка, моя мама біля неї, а я тут поруч роблю уроки. І мама одним вухом слухає, як грає студент, а тут дивиться, що я роблю. І тільки тоді, коли я все зробив, міг збиратися і йти додому", – поділився спогадами про своє дитинство Блаженніший Святослав.

12 квітня о 19:00 відбудеться парастас у церкві святих Володимира і Ольги у Стрию (вул. Григорія Коссака, 7а). Похоронні богослужіння розпочнуться завтра, 13 квітня, о 11:00.

Читайте також: Померла відома художниця Вікторія Ковальчук. Буквар її оформлення був визнаний книгою року