У Британії відходить від коми хлопець, який нічого не знає про пандемію і вже перехворів
Ілюстративне фото: depositphotos.com

У Великій Британії 19-річному хлопцеві після коми доводиться знайомитися геть з новим світом.

Про це пише The Guardian.

1 березня 2020 року до того, як Великобританія і весь світ пішов на локдаун, 18-річного Джозефа Флавілла збив автомобіль. Хлопець провів у комі 10 місяців з черепно-мозковою травмою.

Джозеф досі відходить від свого стану. Про те, що відбувається у світі, йому обережно намагаються пояснити батьки по відеозв’язку. Але досі він не знає про масштаби пандемії. Хоча сам двічі перехворів коронавірусом, зазначає видання.

"Я не знаю, з чого почати. Якби хтось сказав мені рік тому, що відбуватиметься зі світом, – я б не повірила. Я не уявляю, як Джозеф зрозуміє те, що ми всі пережили", – розповіла тітка хлопця Саллі Флавілл Сміт.

Мати Джозефа Шерон змогла прийти до сина на його 19-й день народження у грудні. Але вона була в захисному костюмі і тримала дистанцію.

Наразі хлопця перевели з лікарні до центру догляду, де він проходить реабілітацію. Джозеф почав рухати кінцівками, коли його просять, і може кліпати та усміхатися під час спілкування з близькими. 

Зараз хлопець може доторкнутися до обох вух, рухати обома ногами, відповідати "так"/"ні", а перша за довгий час його усмішка викликала сльози в його родини.