В Британії собака зімітувала травму власника, що коштувало йому 300 фунтів

В Британії чоловік, занепокоєний здоров’ям свого собаки, бо той кульгав на одну лапу, віддав 300 фунтів (більше $400) за рентген тварини. Але ніякої травми лікарі не виявили.

Про це пише DayliMail.

Натомість з'ясувалося, що Білл (так звати собаку) просто співчуває господареві, адже у того загіпсована нога, через що чоловік пересувається на милицях. А пес, тим часом, стрибає поруч, підібгавши під себе абсолютно здорову лапу.

Читайте також: У США чоловік відгамселив ведмедя, який напав на його собаку. Пса прооперували

Видання зазначає, що в 2011 році вчені Віденського університету говорили про таку "автоматичну імітацію", коли собаки наслідують власників, навіть якщо їм це не на користь.

Під час дослідження половина собак спостерігала, як їх людський "ватажок" рукою відкриває двері, в той час як інша половина спостерігала, як їх лідер використовує свою голову.

Всі собаки були навчені відкривати розсувні двері головою або лапою, перш ніж спостерігати за своїми власниками. Дослідники виявили, що собаки були більш схильні наслідувати свого ватажка – з перспективою нагороди або без неї.

Провідний автор Фрідерике Рендж сказав: "Це говорить про те, що, як і люди, собаки схильні до "автоматичного наслідування"; вони не можуть придушити тенденцію імітувати використання голови і/або лап".