У школах Гонконгу штучний інтелект допомагає вчителям визначати мотивацію учнів

У Гонконзі в навчанні онлайн-формату використовують технологію, що дозволяє оцінити, як учні коледжу реагують на класні роботи.

Про це йдеться в сюжеті CNN.

Платформа навчання на базі штучного інтелекту відстежує емоції учнів, коли вони навчаються вдома. Програмне забезпечення 4 Little Trees створила команда стартапу Find Solution AI. 

Так, учні працюють над тестами і домашніми завданнями на платформі в рамках шкільної програми. Під час навчання штучний інтелект вимірює м'язові точки на їхніх обличчях за допомогою камери на їхньому комп'ютері або планшеті і визначає емоції, включаючи щастя, печаль, гнів, подив і страх.

Система також відстежує, скільки часу учні відповідають на питання; записує свої оцінки і історію виступів; формує звіти про їхні сильні і слабкі сторони і рівень мотивації. І на основі цього прогнозує їхні оцінки. 

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Програма може адаптуватися до кожного учня, з урахуванням прогалин у знаннях і пропонуючи тести в ігровому стилі, покликані зробити навчання цікавим, зазначається в сюжеті.

Наразі в Гонконзі програму використовують у 83 школах. 

Але технологія, яка відстежує дитячі емоції, викликає побоювання з приводу конфіденційності. 

Наприклад, у Китаї штучний інтелект, який аналізує біометричні дані для цілей спостереження в школах і інших місцях, викликав суперечки. 

Але автори програми запевняють, що вона не порушує конфіденційності студентів. Паскаль Фунг, директор Центру досліджень штучного інтелекту університету науки і технологій Гонконгу, каже, що розробники спершу отримують згоду батьків на збір даних учнів, а потім "пояснити, куди ці дані будуть відправлені". 

Фунг пояснює, що алгоритми можуть правильно визначати первинні емоції, такі як щастя і смуток, в 90% випадків. Однак більш складні емоції, такі як роздратування, ентузіазм або занепокоєння, буває важче прочитати.

"Ми можемо сподіватися на 60% [або] 70% точність", – каже Фунг, додаючи, що навіть більшість людей не можуть ідентифікувати складні емоції з більшою точністю.