В школі під Одесою учня з переломом винесли за межі подвір’я, замість викликати "швидку"

В школі на Одещині вчительку підозрюють у відмові викликати швидку шестикласнику, який пошкодив ногу на подвір’ї закладу, а натомість сказала винести дитину за межі школи.

Про це розповіла мама постраждалого хлопця Вікторія Ящук у фейсбуці.

За її словами, учнів залишили після уроків, аби вони прибрали в класі. Але, чекаючи на автобус, школярі вирішили пограти у футбол. Шестикласник Данило під час гри послизнувся і впав, а зверху на нього налетів десятикласник. 

Хлопець розповів, що в цей момент почув хрускіт у нозі і потім відчув різкий біль. В лікарні виявили, що в Данила подвійний перелом ноги.

В школі під Одесою учня з переломом винесли за межі подвір’я, замість викликати "швидку"
В Данила виявили перелом. Фото – Вікторія Ящук

Після травмування, згідно з розповіддю мами, хлопця залишили на подвір’ї і шкільний автобус поїхав без нього. Помітили його відсутність вже в дорозі. 

А повернувшись, вчителька наказала іншим хлопцям винести Данила за межі шкільного подвір’я, каже Вікторія Ящук.

"Вона з учнями знайшла дитину, накричала на нього, а потім зателефонувала менi i сказала, що Даня зламав ногу. Я її просила не чiпати дитину, але вона мене не послухала i наказала старшим хлопцям потягти Даню незрозуміло куди", – написала жінка.

"Швидку" викликали вже батьки.

Тим часом. завуч школи і директор, за словами Вікторії Ящук, сказали, що хлопець сам винен і вони не бояться поліції. 

Журналістам місцевого видання директорка школи Надія Ракицька уточнила, що вчителька дійсно мала викликати швидку, але "мабуть, вона розгубилася". 

Також там пообіцяли провести інструктаж із педколективом, як діяти в таких ситуаціях.

А вчительку усунули від роботи.

Мамі ж хлопця порадили збирайти всі чеки та записувати на телефон всі розмови з працівниками школи.

"В поліцію та Райвідділ освіти – заяви на неналежне виконання своїх обов'язків (на вчительку, яка змушувала чергувати після уроків, на медсестру, яка відсутня в робочий час на роботі, на бібліотекаря і водія – заяви і в поліцію теж за те, що не викликали швидку, та погіршили стан вашої травмованої дитини", – написала в коментарях Наталія Блищук.