Речі, які допомагають триматися. NYT створив онлайн-меморіал жертвам COVID-19

The New York Times запустив онлайн-меморіал жертвам COVID-19 в США – "Який вигляд має пам'ять". У ньому зібрані фото речей, які нагадують близьким втрачених через хворобу рідних. І історії, пов'язані з ними.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Про це повідомили у самому виданні.

"Ми зібрали поради експертів, що стосуються втрати близьких, і попросили людей, які недавно пережили втрату, розповісти, що їм допомагає знайти спокій", – повідомляють на сторінці проєкту. 

Через локдаун багато людей не могли попрощатися з близькими традиційним способом. І щоб нагадати про те, що це колективна трагедія, видання попросило читачів поділитися фотографіями предметів, які асоціюються у них із загиблими за минулий рік друзями і родичами.

"Музична скринька, що пробуджує спогади про загиблого чоловіка. Обручка матері, яку дочка носить на шиї, як символ втрати. Батьківські ковбойські чоботи – колись вони викликали збентеження, а тепер перетворилися в скарб. Це лише деякі з артефактів, знімки яких нам передали читачі", – розповідають в The New York Times. 

З початку пандемії в грудні 2020 року понад 30 мільйонів жителів країни заразилися COVID-19, 559 000 осіб не змогли побороти коронавірус.