В Мілані почали жорстко боротися з курінням в місті
Галерея Віктора Еммануїла II. Мілан. Ілюстративне фото: EPA

В Мілані 19 січня ввели жорстку заборону на куріння в громадських місцях.

Про це пише BBC.

Згідно з новими правилами, заборонено з'являтися із запаленою сигаретою практично в будь-яких місцях, включаючи громадські зупинки, парки, кладовища, дитячі майданчики і вулиці, якщо в межах десяти метрів знаходиться інша людина.

Порушників штрафуватимуть на 40 євро.

Дивіться також: У Великобританії вирішили боротися з ожирінням, заборонивши батончики біля кас магазинів

Заборона, яка не поширюється на електронні сигарети, вітається як курцями, так і людьми, які не курять. Лікар Джуліо називає це "дуже важливим рішенням проявити повагу один до одного". Емануель, курець, каже, що вважає заборону потрібним кроком: "Всі знають, що сигарети викликають рак, тому людей не слід змушувати вдихати наш дим".

Мілан став першим містом в Італії, котре погодилося на такі радикальні заходи в боротьбі з курінням. Місцева влада каже, що на цей крок пішли заради екології і здоров'я жителів, оскільки місто демонструє один з найвищих рівнів забруднення повітря в Західній Європі. З огляду на те, що Мілан – великий мегаполіс з населенням 1,4 мільйона чоловік, знайти окремі місця під відкритим небом буде не так просто. Як пише BBC, часткова заборона на куріння поза приміщеннями – це перший крок до повної заборони, який вступить в силу в січні 2025 року та призведе до заборони на куріння сигарет всюди в межах 10 метрів від інших людей, включаючи бари та ресторани на вулиці.