Японець заробив $288 000 професійним байдикуванням. Для когось він став героєм
Токіо. Ілюстративне фото: Kimimasa Mayama/EPA

У Токіо чоловік заробив за кілька років понад $288 000 професійним байдикуванням. І навіть видав книгу про свій кар’єрний шлях.

Історію Сьодзі Морімото розповідає The Independent.

Чоловік має вчений ступінь з фізики. У 2018 році 37-річний Морімото вирішив піти з видавництва і змінити сферу діяльності.

"Пропоную себе в оренду як людина, яка не робить нічого. Вам складно самостійно зайти до магазину? Бракує гравця у вашій команді? Вам потрібен хтось, хто займе для вас місце? Я не можу робити нічого, крім елементарних речей", – написав чоловік у своєму твіттері. 

Спочатку Морімото пропонував свої послуги безкоштовно, але згодом у нього з’явилося стільки клієнтів, що довелося встановити фіксований тариф і обмежувати кількість замовлень.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Ціну своїх послуг він визначив у 10 тисяч ієн (приблизно $96), не рахуючи витрати на проїзд і харчування. Перелік послуг: "їсти, пити і давати прості відповіді". 

За кілька років Морімото співпрацював з 3 тисячами клієнтів.

Згодом він заробив понад $288 тисяч, опублікував книгу про свій кар’єрний шлях і став популярним у соціальних мережах – у твіттері на нього підписалися 270 тисяч користувачів.

Морімото каже, що люди наймають його з різних причин, в основному через самотність та нудьгу. 

За цей час чоловіку доводилося супроводжувати клієнтів на обідах і шлюборозлучних процесах, робити фото для інстаграму, ловити метеликів у парку. 

Одним із клієнтів була людина, яка хотіла розповісти про скоєне вбивство. Ще один клієнт заплатив, щоб Морімото знову відвіз його на місце, де той намагався накласти на себе руки.

"Я не міг змусити себе піти до лікарні, але впорався з цим, тому що він супроводжував мене", – написав один із клієнтів чоловіка. 

"Я радий, що зміг прогулятися з кимось, зберігаючи при цьому зручну дистанцію, коли нам не потрібно було розмовляти, але ми могли б, якби захотіли", – поділився інший підписник Морімото.

Сам Морімото називає себе не другом і не знайомим, а людиною, яка може допомогти впоратися з почуттям самотності.