Окуляри здорового способу життя, розроблені українцем, перемогли на Міжнародній виставці

Винахід українця Сергія Лисіна переміг на Міжнародній виставці інновацій у Женеві The International Exhibition of Inventions of Geneva. А проєкт Скоробогатова Станіслава узяв друге місце.

Про це повідомляє Українська правда.Життя та Мала академія наук.

Так золото дісталося розумним окулярам Nutis, які рахують калорії у страві.

Окуляри, під’єднані до смартфона, фіксуючи камерою страву, відправляють її знімок на сервер, де і рахується калорійність їжі, а інформація з’явиться на екрані смартфона.

А ми нагадуємо, що LIGA.Life має зручні телеграм канали з рецептами (Mood food) та небанальними вправами на щодень (Бути здоровим – просто).

Там відображається, скільки енергії спожито і скільки витрачено. 

"Користувач може контролювати свій денний раціон: кожний прийом їжі окуляри порахують, а в кінці дня додаток виставить "рахунок" спожитих за день калорій. Це буде корисно не лише тим, хто турбується про свою фігуру, а й, наприклад, людям з алергією чи хворим на діабет: додаток підкаже, які продукти можна їсти, а від яких краще відмовитись", – пояснив Сергій. 

В Nutis вбудований також трекер, який фіксує фізичну активність. Так система рахує не лише спожиті, а й витрачені калорії. 

Доступ до застосунку можна надати своєму тренеру, щоб він віддалено контролював ваші зусилля, каже винахідник.

Серед функцій Nutis – підрахунок кількості випитої води, пошук рецептів та голосова взаємодія з користувачем.

Скоробогатов Станіслав своїм проєктом "Застосування елемента Пельтьє для рекуперації електричної енергії у гібридному автомобілі" запропонував механізм використання альтернативних джерел енергії для зменшення споживання палива. Використання елемента Пельтьє дозволяє використовувати його як додаткове джерело енергії.

The International Exhibition of Inventions of Geneva – є однією з найважливіших міжнародних подій, присвячених винаходам. Тут компанії, університети, асоціації, приватні та державні установи, винахідники і дослідники презентують свої винаходи, результати досліджень та нові продукти