Зміст:
  1. Лідери їдять останніми
  2. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі
  3. Психологія впливу
  4. Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху
  5. Суперпрогнозування. Мистецтво та наука передбачення
  6. Вища вірність. Правда, брехня і лідерство. Спогади директора ФБР Джеймса Комі

Віра Романова – українська дослідниця та науковиця в полі психології, бізнесу та нових економік. Майже 20 років вона не тільки практикувала психологію, а і викладала у КНУ ім. Т.Г. Шевченка, мала свій курс у Стенфорді, а зараз очолить рубрику у португальському професійному журналі-мільйоннику. Серед її клієнтів компанії рівня Amazon та Marvel, серед українських — ПриватБанк та ДТЕК.

Лідери їдять останніми

Автор: Саймон Сайнек

Справжні лідери сприяють довірі та співпраці, будуючи так зване "Коло Безпеки" для команди, і захищають її від зовнішніх викликів. Цього принципу дотримуються як морська піхота, так і керівники, які цінують своїх працівників та прагнуть досягти максимального успіху своєї компанії.

Як стати справжнім лідером і надихнути колег на результативну співпрацю? Як створити атмосферу впевнених та задоволених своєю роботою професіоналів, здатних вирішувати завдання будь-якої складності?

Ця книга для тих, хто бажає відчути важливість своєї роботи та довести її цінність через сильну, стабільну та продуктивну команду, якій притаманні досягнення.

6 книг із психології для підприємців та лідерів. Добірка від Віри Романової

Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі

Автор: Чарльз Дахіґ

Як звички впливають на наше життя? Чи можна досягти успіху, змінивши лише один шаблон поведінки? Стати директором, придбати власний будинок, пробігти марафон – ці завдання стають досяжними, коли ви розумієте, як функціонують звички.

Книга базується на інтерв'ю з понад трьома сотнями науковців і керівників компаній, а також на дослідженнях, проведених у десятках організацій. Автор, аналізуючи всю цю інформацію, зрозумів, що кожна людина може впливати на свої звички з метою досягнення успіху.

Дізнавшись, як звички формуються і змінюються, ви отримаєте змогу перебудовувати свої моделі поведінки так, як вам потрібно. Ця книга навчить вас відмовлятись від шкідливих звичок, вести активний спосіб життя, контролювати свою емоційну реакцію та підвищувати ефективність своєї роботи.

6 книг із психології для підприємців та лідерів. Добірка від Віри Романової

Психологія впливу

Автор: Роберт Чалдині

Що може спонукати будь-яку особу сказати "так"? Як переконати інших і уникнути небажаного впливу? Відповіді на ці питання ви знайдете на сторінках книги, яка швидко стала світовим бестселером. Автор детально описує методи та закони психологічного впливу і створення конкуренції. За допомогою живих прикладів із реального життя Роберт Чалдині надає унікальні поради щодо подолання синдрому жертви і збереження себе від нав'язливої реклами. Ви також навчитесь самостійно переконувати і досягати бажаних результатів.

6 книг із психології для підприємців та лідерів. Добірка від Віри Романової

Налаштуйся на зміни. Нова психологія успіху

Автор: Керол Двек

Керол Двек протягом багатьох років проводила дослідження, щоб розкрити вплив людських переконань на наше життя. Вона намагалася з'ясувати, чи є талант важливим фактором успіху і які методи можуть допомогти досягти бажаних результатів у різних сферах життя. Її дослідження призвели до революційних відкриттів.

Успішність у навчанні, роботі, бізнесі, спорті та інших аспектах нашого життя може значно змінюватися залежно від переконань і уявлень про власні можливості та таланти. Важливо розуміти, що наші навички і здібності не є сталими і можуть розвиватися завдяки працелюбності та наполегливості.

6 книг із психології для підприємців та лідерів. Добірка від Віри Романової

Суперпрогнозування. Мистецтво та наука передбачення

Автори: Філіп Тетлок та Ден Ґарднер

Здатність до прогнозування полегшує уникнення помилок та досягнення успіху в усіх аспектах життя. Проте мало хто може точно передбачити, у що варто інвестувати кошти, який новий продукт здатен захопити ринок, а також яких змін можна очікувати на політичній арені. Навіть висококваліфіковані експерти не завжди можуть надати точний аналіз можливостей таких подій і частіше лише діють на засаді здогадок. Однак деякі фахівці виявляються спроможними робити вірогідні передбачення. Але яким чином вони це роблять і чи можна навчитися цього?

Тетлок і Ґарднер вивчили низку прогнозів, які виявилися правильними, хоча викликали забагато сумнівів, і на основі цього досвіду розробили ефективну методику для успішних передбачень. Ця методика застосовується в бізнесі, політиці, міжнародних відносинах і навіть в особистому житті.

6 книг із психології для підприємців та лідерів. Добірка від Віри Романової

Вища вірність. Правда, брехня і лідерство. Спогади директора ФБР Джеймса Комі

Мемуари колишнього директора ФБР Джеймса Комі, якого звільнив Трамп через нелояльність, стали бестселером у Сполучених Штатах. Це не лише розповідь про події, в яких Комі брав участь, але і роздуми автора щодо етичного лідерства та аналіз політичного ландшафту минулих президентських виборів у США "з першого ряду".

За два десятиліття роботи в уряді США автор був активним учасником численних важливих подій. Джеймс Комі очолював розслідування ФБР у справі про можливу змову членів виборчої кампанії Трампа з Росією у 2016 році. Також він обіймав посаду прокурора і допоміг припинити діяльність злочинної сім'ї Гамбіно.

Комі показує, як можна залишатися вірним демократичним принципам і не піддаватися маніпуляціям окремої групи людей, що завжди необхідно справжнім лідерам.