Що таке "Найкраща розтяжка у світі" та чому її варто виконувати перед кожним тренуванням
Фото: depositphotos.com

Цей комплекс дійсно називається "Найкраща розтяжка у світі" (the world's greatest stretch). Таку назву він отримав завдяки своїй універсальності, адже під час виконання рухів ви розігріваєте декілька м’язів та суглобів одночасно.

Переваги найкращої розтяжки у світі

Заощаджує час. Це перша й досить важлива перевага. Цей комплекс дозволяє заощадити час на розтяжку й одночасно послаблює напружені м’язи з ніг до голови.

Це динамічна розтяжка, під час якої ви переходите від стояння до складки вперед, потім до планки на зап’ястках, звідти – у випад, який дозволяє вам виправити деякі наслідки поганої постави від сидіння за столом цілими днями, говорить Нейт Фелісіано, власник та керівник навчальна студія 16, приватна персональна навчальна студія в Нью-Йорку.

Найкраща розтяжка у світі націлена на ваші підколінні сухожилля, сідниці, згиначі стегон, квадрицепси, литки, плечі, грудний відділ, верхню й нижню частину спини та навіть косі м’язи пресу. 

Наприклад, коли ви виходите зі складки у планку, головне – тримати ноги прямими наскільки це можливо для вас. Це сприяє подовженню м’язів біцепсу стегна й м’язів кора, та одночасно розігріває суглоби.

Але розтягування та подовження – це не єдине, що робить найкраща розтяжка у світі. Вона активізує м’язи й готує до повноцінної роботи та великих навантажень. Це значно зменшує ваші шанси отримати травми під час тренування.

Як виконувати найкращу розтяжку у світі

Найкраща розтяжка у світі розглядається як універсальний комплекс, оскільки вона підходить як розминка для всіх видів тренувань, особливо тим, що добре розігріває нижню частину тіла.

Якщо ж у вас заплановано тренування, яке передбачає багато складних рухів (наприклад, станову тягу та віджимання), ви отримаєте від неї найбільшу користь.

Крім того, активація допоможе підготувати м’язи до скорочення та бути продуктивними, що особливо важливо під час таких типів тренувань через вищий ризик травм, пов’язаних з ними.

  1. Встаньте, ноги на ширині стегон, нахиліться вперед (складка стоячи), поклавши руки на землю.

  2. Повільно пройдіться руками вперед, тримаючи ноги прямим наскільки вам дозволяє розтяжка, до положення планки на зап’ястках, долоні впираються в підлогу чітко під плечима.

  3. З цього положення виконайте правою ногою випад, стопа повинна опинитися біля зовнішньої сторони правої руки.

  4. Розверніться у правий бік, витягуючи праву руку до стелі й розкривши грудну клітку.

  5. Підведіть правий лікоть до внутрішньої сторони правої ноги, а потім знову витягніть праву руку до стелі.

  6. Повторіть цей рух кілька разів, перш ніж повернутися у положення планки.

  7. Повторіть рухи з лівого боку.

Більше спорту та корисних порад – у нашому Telegram-каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.