Що таке масажні роли: користь та вправи
Фото: depositphotos.com

Що таке масажні роли

Масажні роли – невеликі валики, які зазвичай виробляються з екологічного спіненого поліпропілену. Вони бувають різних розмірів, кольору, рівню твердості та з різними поверхнями – характеристики кожного залежать від його призначення. Є навіть масажні роли з вібрацією — це дозволяє глибше проробляти групи м’язів та фасцію (плівка, яка огортає судини, внутрішні органи, нерви та м’язи).

Рівень твердості: м’який, середній та жорсткий. Вибір залежить від вашого больового порогу (такий масаж – не завжди приємна штука) та міцності сполучної тканини. Жорсткі роли дарують неймовірні відчуття, але водночас ретельніше проробляють м’язи та сполучну тканину.

Поверхня: гладка та ребриста. Масажні роли з гладкою поверхнею підходять всім та бувають усіх рівнів жорсткості. Ребриста поверхня дістає глибше, тому такі роли рекомендують тим, хто бажає швидше вивести продукти розпаду після інтенсивного тренування, або якщо треба дістати якусь конкретну точку в тілі.

Розмір: від 6 сантиметрів й до майже метра. Мікророли можна використовувати для масажу окремих маленьких частин тіла – пальців, передпліччя й навіть обличчя. Довгі й об’ємні роли рекомендується використовувати людям з великою вагою. Мікро, міні та середні масажні роли зручно брати із собою в подорожі.

Ціновий діапазон: від 150 грн й до майже 5000 грн – усе залежить від ваших потреб. 

Для чого їх використовують

Це спортивне спорядження використовують у якості розігріву для активації процесів перед тренуванням, для самомасажу після фізичних навантажень (міофасціальний реліз) й просто для розслаблення тіла. 

Дослідження пов’язують масаж ролами з розширенням діапазону рухів, гнучкістю та рухливістю, а також зменшенням болючих відчуттів у тілі. 

Вправи з масажними ролами прискорюють кровообіг й полегшують біль у м’язах, розслабляють фасцію й завдяки цьому позбавляють вас неприємного відчуття скутості у тілі й дарують свободу руху або активізують тіло й підготують до майбутніх навантажень.

Зазвичай для розслаблення використовують гладкі масажні роли, а для активації – ребристі.

Вправи з масажними ролами

Як використовувати масажний рол для розслаблення після тренування

Відео: Youtube-канал adidas Runtastic

Як позбавитися білю у нижній частині спини за допомогою масажного ролу

Відео: Youtube-канал YogiApproved.com

Як позбавитися від болю у шиї, лопатках та плечах

Відео: Youtube-канал Yoga Dose

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин