Підготовка до ЗНО. В Україні запустили бібліотеку з аудіокнигами української літератури
Ілюстративне фото: pixabay.com

В Україні створили освітній проєкт "Слухай". Це найбільша онлайн-бібліотека аудіокниг українською мовою, озвучених голосами українських зірок. У добірці є 60 аудіокниг із творами української літератури, що входять до програми зовнішнього незалежного тестування.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Як повідомляє пресслужба Міністерства освіт та науки, тексти озвучували Ната Жижченко, Ліля Ребрик, Даша Астаф'єва, Гарік Корогодський та інші українські зірки.

За словами очільника МОН Сергія Шкарлета, новий освітній проєкт "Слухай" допоможе учням випускних класів готуватися до ЗНО в будь-який час. Окрім того, аудіокниги будуть корисними й для молодших школярів.

Повідомляється, що навесні 2020 року Міністерство цифрової трансформації ініціювало онлайн-конкурс корисних думок та ідей HackCorona, які допоможуть українцям протистояти пандемії COVID-19. Серед майже 900 претендентів переможцем ідеятону проєкт "Слухай".

"Цифровізація створює нові можливості для якісної освіти. Вона забезпечує свободу взаємодії, інтерактивні інструменти, якими може користуватися кожен, незалежно від місця проживання – чи це маленьке містечко, чи мегаполіс. На карантині всі перейшли на навчання онлайн. Нові цифрові рішення у сфері освіти набули особливої актуальності. Проєкт "Слухай" влучив просто в ціль – запропонував озвучити книги з програми ЗНО в аудіоформат", – сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Добірку 60 аудіокниг із творами української літератури, що входять до програми ЗНО, можна послухати безкоштовно.

Зазначається, що у майбутньому база літератури на платформі буде збільшена.

Проєкт реалізували за допомогою програми EGAP, яка фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом "Східна Європа" й Innovabridge. Партнером виступили Програма розвитку ООН та ІТ-підприємець та інвестор Reface Сергій Токарєв.